Περιοχή της Κόνιτσας...

 

plateia tis konitsas  parasodiaka spiti stin konitsa   potamia stin konitsa   gefuri tis konitsas

 

Η θέση της Κόνιτσας, στρατηγικά επιλεγμένη, "εντοπίζεται" στις πλαγιές της Τραπεζίτσας σε υψόμετρο 630μ., με μια πανέμορφη εύφορη κοιλάδα να απλώνεται κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του βουνού. Η γονιμότητα αυτών των χωμάτων δεν μπορούσε παρά να οφείλεται στο αντάμωμα τριών ποταμών, του Αώου, του Βοϊδομάτη και του Σαραντάπορου. Ο τελευταίος μάλιστα αποτελέι το φυσικό σύνορο με την Αλβανία.

 Η Κόνιτσα εμφανίζεται στην ιστορία την εποχή του αυτοκράτωρα Κωνσταντίνου Δ' του Πωγωνάτου. Για τις ρίζες του ονόματός της όμως υπάρχουν διάδορες ιστορίες.

 Στην Κόνιτσα θα έχετε ευκαιρία να επισκεφτείτε καταπληκτικά αξιοθέατα φυσικής ομορφιάς τα οποία παραμένουν άσπιλα από τον χρόνο και τον άνθρωπο. Το σύσβατο της περιοχής συντέλεσε στην διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντοςσε πολύ καλή κατάσταση,κάτι που θα σας αναταμοίψει για το χρόνο που θα ξοδέψετε επισκεπτόμενος την Κόνιτσα.Για όσους λατρέυουν την φύση και αναζητούν την ένταση και την περιπέτεια τον ελεύθερο χρόνο τους, η Κόνιτσα έχει να προσφέρει πληθώρα επιλογών που υπόσχονται πλούσιες συγκινήσεις και άμεση επαφή με το σπάνιας ομορφιάς τοπίο της περιοχής. 

Η Κόνιτσα αποτελεί καλό σημείο αφετηρίας για τους τουρίστες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τα βουνά της Πίνδου ή που θέλουν να ασχοληθούν με άλλες δραστηριότητες βουνού.

Άλλες περιοχές που αξίζει να επισκεφτείτε κατά την διαμονή σας στην Κόνιτσα είναι ο Εθνικός Δρυμός βίκου-Αώου που περιλαμβάνει την εντυπωσιακή χαράδρα του Βίκου, η κοιλάδα του Αώου ποταμού και η οροσειρά της Τύμφης, τα ξακουστά χωριά της όπως τα Μαστοροχώρια, το Γανναδιό, τη Μόλιστα, το Μολυβδοσκέπαστο, ο Αμάραντος και τα Καβάσιλα.

 

 

 
(πηγές: travelstyle.gr, magazino.com)