Βικος

vikos konitsa

 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΒΙΚΟΥ-ΑΩΟΥ

 

Ο Εθνικός δρυμός Βίκου-Αώου, γνωστός και με την ονομασία "Ο Δρυμός των μεγάλων κορυφών" εκτείνεται από το ορεινό συγκρότημα της Τύμφης ως το βορειοδυτικό άκρο της Πίνδου. Βόρειο όριο του δρυμού είναι η χαράδρα του Αώου, άγρια και μεγαλοπρεπής. Νότια όρια του δρυμού είναι το φημισμένο φαράγγι του Βίκου, βαθύ με κάθετες ορθοπλαγές και σπάνια βλάστηση.

Ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου, ενδεικνυται για πλήθος διαδρομών.Ακόμα και αν είστε συνηθισμένοι στις ομορφιές της φύσης, τα πλούσια εναλλασσόμενα τοπία του θα σας αφήσουν άφωνους.

Ανάμεσα στα πολλά που θα σας εντυπωσιάσουν είναι τα δάση οξιάς, μαυρόπευκου και ελάτης που θα συνατήσετε. Πρόκειται για δάση ώριμα,ανέγγιχτα για πολύ καιρό, που εκτός από την άγρια ομορφιά τους προσφέρουν καταφύγιο σε αρκούδες,ζαρκάδια και αγριογούρουνα. Επίσης στον ορεινό αυτό δρυμό, θα συναντήσετε αρκετές λίμνες. Εξαιτίας των πετρωμάτων του Δρυμού, των οποίων η σύσταση δεν ευνοεί ιδιαίτερα τις πηγές και τις ρευματιές , ανταυτών στα μεγάλα υψόμετρα σχηματίζονται λίμνες. Γνωστότερη όλων η Δρακόλιμνη στα 2500μ.

 

 

(πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή)